GetCover Bedrijfsverzekeringen BV

Meest gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen.

Bij GetCover Bedrijfsverzekeringen BV krijgen we vaak vragen van ondernemers over hun verzekeringen. De meeste gestelde vragen hebben wij hier voor jou samengevat.

Ben ik na het afsluiten van een verzekering direct verzekerd?

Dat is afhankelijk van het type verzekering. Zo ben je bij een bedrijfswagenverzekering meestal direct verzekerd Er zijn echter ook verzekeringen waar je eerst een aantal maanden verzekerd moet zijn voordat een schadeclaim kan worden ingediend. Onze adviseurs zullen bij het afsluiten van jouw verzekeringsportefeuille precies aangeven bij welke verzekering je direct verzekerd bent en bij welke verzekeringen er een minimale wachttijd is.

Heb ik een eigen risico bij mijn verzekeringen?

Er zijn bedrijfsverzekeringen waarvoor je een eigen risico hebt. De adviseurs van Getcover Bedrijfsverzekeringen BV kunnen je precies aangeven bij welke verzekeringen er sprake is van een eigen risico en hoe hoog dit risico dan is.

Hoe weet ik of ik niet onder- of over verzekerd ben?

Aan de hand van één of meerdere gesprekken kunnen onze adviseurs een analyse maken van de risico’s van jouw bedrijf. Op basis van deze analyse krijg je het best passende advies voor jouw verzekeringspakket en weet jij zeker dat je niet meer onder- of over verzekerd bent.

Mijn bedrijfsactiviteiten zijn veranderd. Moet ik dit doorgeven?

Een verandering van jouw bedrijfsactiviteiten of een verhuizing heeft gevolgen voor jouw verzekeringsportefeuille. Daardoor is de kans aanwezig dat je na de verandering onvoldoende verzekerd bent. Om die reden moeten veranderingen altijd aan ons doorgegeven worden zodat jouw portefeuille hier op aangepast wordt.

Met welke verzekeringsmaatschappijen werken jullie samen?

Ons kantoor werkt met meerdere verzekeringsmaatschappijen samen. Aan de hand van de risico analyse van jouw bedrijf zoeken onze adviseurs uit bij welke maatschappij jij het beste verzekerd kan worden.

Hoe kan ik een schade melden?

Een schade kun je bij ons melden via mail, WhatsApp of telefonisch. Vermeld bij een schademelding altijd jouw bedrijfsgegevens en de aard van de schade. Wij gaan dan contact met je opnemen voor de afhandeling van de schade.

Hoe kan ik wijzigingen in mijn bedrijfsgegevens doorgeven?

Wijzigingen van jouw bedrijfsgegevens moet je schriftelijk aan ons doorgeven via mail, WhatsApp of het contactformulier op onze website. Wij zullen dan de gewijzigde gegevens doorvoeren in jouw verzekeringsportefeuille.

Zijn er ook verplichte bedrijfsverzekeringen?

Ja zeker, voor jouw bedrijfswagens ben je verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Daarnaast gelden voor sommige beroepen zoals voor advocaten, notarissen en financieel adviseurs een verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Meestal is dit een vereiste van de beroepsgroep waar zij bij aangesloten moeten zijn

De overige verzekeringen zijn niet verplicht maar vaak wel verstandig. Daarnaast kan het voorkomen dat jouw klanten en/of andere brancheverenigingen bepaalde verzekeringen verplicht stellen. 

Ik wil mijn verzekeringen opzeggen, hoe doe ik dat?

Als jij jouw verzekeringen wilt opzeggen dan moet jij dit schriftelijk aan ons doorgeven per mail of WhatsApp. Wij zullen dan jouw verzekeringen beëindigen per eerst komende premievervaldatum.

Ik heb een particuliere aansprakelijkheidsverzekering, moet ik dan ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking bij een eventuele zakelijke aansprakelijkheid. Veroorzaak jij of jouw personeel een schade bij een ander bij het uitoefenen van werkzaamheden vanuit jouw bedrijf, dan kun je deze aansprakelijkheid dus niet claimen op jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Hoewel het geen verplichte verzekering is, is het wel raadzaam om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Welke verzekeringen er nodig zijn voor jouw bedrijf is geheel afhankelijk van jouw situatie. In een persoonlijk gesprek brengen onze adviseurs voor jou in kaart welke verzekeringen voor jouw bedrijf noodzakelijk of verstandig zijn. Zo weet je zeker dat je alleen die verzekeringen neemt die nodig zijn.

Mocht je een bedrijfsauto hebben, dan is het wettelijk verplicht om hier minimaal een WA autoverzekering voor af te sluiten. Daarnaast kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering mogelijk voor jou verplicht zijn. De adviseurs  van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV geven je graag advies over het afsluiten van deze noodzakelijke verzekeringen.

Kan ik een elektrische auto ook zakelijk verzekeren?

Wil jij een elektrische auto of bestelbus aanschaffen op naam van jouw bedrijf , dan kunnen wij deze gewoon verzekeren voor je. Aan de hand van de gegevens van het voertuig, de gewenste dekking en beschikbare schadevrije  jaren zoeken wij de best passende verzekering voor jou uit.  Wil jij hierbij ook een laadstation of laadkabel meeverzekeren?   Ook dat is vaak mogelijk.

Een premie voor een elektrisch voertuig is over het algemeen  wel hoger dan de premie voor reguliere brandstofauto. Dit heeft te maken met de vaak hogere aanschafwaarde en herstelkosten van dit soort voertuigen, maar ook met een eventuele aanvullende dekking voor schade aan de accu’s. Daarnaast kunnen verzekeringsmaatschappijen aanvullende eisen stellen aan alarm- en voertuigvolgsystemen.   Bij het aanvragen van een offerte voor het verzekeren van een elektrisch voertuig zullen wij je adviseren over de best passende verzekering.