De meest gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen

De meest gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen

De meeste gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen, die wij in de afgelopen periode van ondernemers hebben ontvangen, zijn hier voor jou samengevat. Antwoord toch niet gevonden, neem dan contact op met GetCover Bedrijfsverzekeringen BV.


Ben ik na het afsluiten van een verzekering direct verzekerd?

Dat is afhankelijk van het type verzekering. Zo ben je bij een bedrijfswagenverzekering meestal direct verzekerd. Er zijn echter ook verzekeringen waar je eerst een aantal maanden verzekerd moet zijn voordat een schadeclaim kan worden ingediend. Onze Risk Managers zullen bij het afsluiten van jouw verzekeringsportefeuille precies aangeven bij welke verzekering je direct verzekerd bent en bij welke verzekeringen er een minimale wachttijd is.


Welke bedrijfsverzekeringen kan ik afsluiten?

Welke bedrijfsverzekeringen je kunt afsluiten voor jouw bedrijf hangt af van meerdere factoren. Sommige zakelijke verzekeringen zijn verplicht zoals een WA-autoverzekering wanneer je een bedrijfsauto hebt. Andere verzekeringen hangen af van bijvoorbeeld de grootte en soort bedrijf.

Met onze riskmanagement analyse brengen wij de verschillende bedrijfsrisico’s van jouw onderneming in kaart. Met deze analyse adviseren wij gericht welke verzekeringen voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Daarnaast krijg je van ons advies dat het beter is om bepaalde risico’s niet verzekeren, maar voor eigen risico te nemen. Zo weet je zeker dat jouw bedrijf niet meer onder of over verzekerd is en je niet teveel betaalt aan verzekeringspremies.


Welke bedrijfsverzekeringen heb ik nodig?

Welke bedrijfsverzekeringen nodig zijn voor jouw bedrijf is geheel afhankelijk van jouw situatie. Onze Risk Managers analyseren in een persoonlijk gesprek voor welke bedrijfsrisico’s het verstandig is om je daarvoor te verzekeren. Zo weet je zeker dat je alleen die verzekeringen neemt die noodzakelijk zijn.

Mocht je een bedrijfsauto hebben, dan is het wettelijk verplicht om hier minimaal een WA-autoverzekering voor af te sluiten. Daarnaast kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering mogelijk voor jou verplicht zijn. De Risk Managers van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV geven je graag advies over het afsluiten van deze noodzakelijke verzekeringen.


Wat zijn belangrijke verzekeringen voor ondernemers?

Wat belangrijke verzekeringen zijn voor ondernemers hangt in de eerste plaats natuurlijk af van het type bedrijf. Maar ook de verwachte bedrijfsrisico’s zijn vaak verschillend per onderneming. Onze Risk Managers brengen voor jou in kaart welke verzekeringen voor jouw onderneming belangrijk, noodzakelijk en/of verplicht zijn. Neem daarom vandaag nog contact met onze Risk Managers voor het plannen van een persoonlijk advies over het verzekerende van jouw bedrijfsrisico's .


Wat kost een bedrijfsverzekering?

Wat bedrijfsverzekeringen voor jouw bedrijf gaan kosten, hangt van veel factoren af. Met behulp van een persoonlijke analyse brengen wij jouw bedrijfsrisico’s in kaart. Vervolgens adviseren wij je welke verzekeringen in jouw geval noodzakelijk en verstandig zijn en wat hiervan de premies zijn. Zo krijg jij een verzekeringspakket dat volledig aansluit op jouw bedrijf en betaal je nooit teveel premie.

 

Heb ik een eigen risico bij bedrijfsverzekeringen?

Er zijn bedrijfsverzekeringen waarvoor je een eigen risico hebt. De Risk Managers van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV kunnen je precies aangeven bij welke verzekeringen er sprake is van een eigen risico en hoe hoog dit risico dan is.


Hoe weet ik of ik niet onder- of over verzekerd ben?

Onze Risk Managers maken in een persoonlijk gesprek een analyse maken van de risico's van jouw bedrijf. Op basis van deze analyse krijg je het best passende advies voor jouw verzekeringspakket en weet jij zeker dat je niet meer onder- of over verzekerd bent.


Hoe kan ik een bedrijfsschade melden?

GetCover Bedrijfsverzekering BV voor moeilijk te verzekeren risico's Een schade kun je bij ons melden via mail, WhatsApp of telefonisch. Vermeld bij een schademelding altijd jouw bedrijfsgegevens en de aard van de schade. Wij gaan dan contact met je opnemen voor de afhandeling van de schade. Betreft het een schade met een bedrijfsauto, stuur dan altijd het volledig ingevulde en getekende schadeformulier naar ons kantoor. Heb je foto's of camerabeelden van het ongeluk, stuur deze dan ook altijd naar ons toe omdat deze de schadeafhandeling kunnen versnellen. Dat geldt ook voor getuigen van het ongeluk. Vraag eventuele getuigen altijd om een getekende verklaring zodat deze ook gebruikt kan worden bij de afhandeling van de schademelding.

 


Met welke verzekeringsmaatschappijen werken jullie samen?

Ons kantoor werkt met alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland samen. Aan de hand van een risicoanalyse van jouw bedrijf zoeken onze Risk Managers uit bij welke maatschappij jouw bedrijf het beste verzekerd kan worden.


Mijn bedrijfsactiviteiten zijn veranderd. Moet ik dit doorgeven?

Een verandering van jouw bedrijfsactiviteiten of een verhuizing heeft gevolgen voor jouw verzekeringsportefeuille. Daardoor is de kans aanwezig dat je na de verandering onvoldoende verzekerd bent bij een bedrijfsschade.
Om die reden moeten veranderingen altijd aan ons doorgegeven worden zodat wij jouw verzekeringsportefeuille hier op kunnen aanpassen.


Hoe kan ik wijzigingen in bedrijfsgegevens doorgeven?

Een wijziging van bedrijfsgegevens doorgeven doe je schriftelijk via mail, WhatsApp of via het contactformulier op onze website. Wij zullen vervolgens de gewijzigde gegevens doorvoeren in jouw verzekeringsportefeuille.


Zijn er verplichte bedrijfsverzekeringen?

Ja zeker, voor jouw bedrijfswagens ben je verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Daarnaast gelden voor sommige beroepen zoals voor advocaten, notarissen en financieel adviseurs een verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Meestal is dit een vereiste van de beroepsgroep waar zij bij aangesloten moeten zijn

De overige verzekeringen zijn niet verplicht maar vaak wel verstandig. Daarnaast kan het voorkomen dat jouw klanten en/of andere brancheverenigingen bepaalde verzekeringen verplicht stellen.


Ik wil mijn bedrijfsverzekeringen opzeggen, hoe doe ik dat?

Als jij jouw verzekeringen wilt opzeggen dan moet jij dit schriftelijk aan ons doorgeven per mail of WhatsApp. Wij zullen dan jouw verzekeringen beëindigen per eerst komende premievervaldatum.


Ik heb een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Moet ik dan ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking bij een eventuele zakelijke aansprakelijkheid. Veroorzaak jij of jouw personeel een schade bij een ander bij het uitoefenen van werkzaamheden vanuit jouw bedrijf, dan kun je deze aansprakelijkheid dus niet claimen op jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Hoewel het geen verplichte verzekering is, is het wel raadzaam om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.


Ik wil mijn bedrijfsauto particulier verzekeren kan dat?

Jouw bedrijfswagen staat niet meer geregistreerd op jouw bedrijf en je wilt het voertuigen nu privé gaan gebruiken? In dat geval moet je de auto privé verzekeren. Hiervoor kun je ook bij ons een offerte opvragen voor onze autoverzekering met collectief tarief.


Hoe kan ik mijn bedrijf verzekeren tegen wanbetalers?

Als ondernemer moet je er niet aan denken. Afnemers die niet kunnen of willen betalen voor het door u geleverde product of dienst. Zeker in de huidige omstandigheden kan het voorkomen dat je te maken krijgt met niet betalende afnemers. Met mogelijk als gevolg onvoldoende financiële middelen om aan jouw betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.
Om dit te voorkomen kun je bij GetCover Bedrijfsverzekeringen BV een kredietverzekering afsluiten. Met deze verzekering krijg je niet alleen een uitkering van de geleden schade, maar wordt er ook een incassotraject bij jouw niet betalende afnemers opgestart.

Zo weet jij zeker dat jij genoeg liquiditeit in jouw bedrijf houdt om te gebruiken voor het betalen van jouw eigen rekeningen.

Jouw vraag niet gevonden bij de meeste gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen?

Staat jouw vraag niet in dit overzicht van de meest gestelde vragen over bedrijfsverzekeringen? Stel jouw vraag dan aan de Risk Managers van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV. Je kunt daarvoor ons contactformulier gebruiken.