GetCover Bedrijfsverzekeringen BV

Waarom een SVI afsluiten, 6 redenen

Bedenk even wat er kan gebeuren tijdens het rijden….. Om wat voor reden dan ook ben je even afgeleid en rij je tegen een voorganger aan. Het gevolg, lichamelijk letsel voor jou en jouw passagiers.

Blogberichten van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV

Waarom een SVI (Schadeverzekering Inzittenden) afsluiten bij jouw zakelijke autoverzekering?

Bedenk even wat er kan gebeuren tijdens het rijden….. Om wat voor reden dan ook ben je even afgeleid en rij je tegen een voorganger aan. Het gevolg, lichamelijk letsel voor jou en jouw passagiers. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vergoedt jouw verzekeringsmaatschappij jouw eigen letselschade niet. Als bestuurder ben je namelijk niet verzekerd op je eigen autoverzekering als jij de veroorzaker bent van het ongeluk. Ook niet als jij het betrokken voertuig Allrisk verzekerd hebt.

De medische behandeling van jouw letsel wordt weliswaar betaald door jouw zorgverzekering, maar de eventuele gevolgschade van het letsel niet. Stel dat jij als gevolg van de aanrijding langdurig niet kan werken, dan wordt dit inkomensverlies dus niet vergoed.

Een extra schadeverzekering inzittenden, ook wel SVI genoemd, bij jouw bedrijfswagenverzekering, vergoedt wel de werkelijke schade van jou en jouw mede-inzittenden.

Daarom is het altijd verstandig om jouw bedrijfsautoverzekering aan te vullen met een schadeverzekering inzittenden! Ben jij werkgever, en heb jij personeel rondrijden met jouw bedrijfswagens, dan is deze verzekering zelfs een ‘must’ als onderdeel van werkgeversaansprakelijkheid.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een SVI afsluiten?

Naast de vergoeding van de eigen schade na een ongeval heb je met het afsluiten van deze verzekering ook andere voordelen zoals:

  • Deze verzekering vergoedt ook de schade aan bezittingen na een ongeval. Gaat jouw laptop kapot doordat jij op een voorganger botst, dan is deze schade ook verzekerd.
  • Is er geen schuldige partij aan te wijzen, omdat je  bijvoorbeeld moest uitwijken voor overstekend wild? In dat geval vergoedt de SVI ook de opgelopen schade aan inzittenden inclusief bestuurder.
  • Heb je schade nadat een ander voertuig tegen jouw bedrijfsauto is aangereden? Ook dan betaalt een afgesloten SVI deze schade en ben je dus niet afhankelijk van een uitkering door de verzekering van de tegenpartij.
  • Lopen jouw werknemers schade op na een, éénzijdig, ongeval met jouw bedrijfswagen dan ben jij verzekerd voor gevolgen van deze schade.
  • Ben jij rij-instructeur en veroorzaakt jouw leerling een aanrijding waarbij jij schade hebt opgelopen, dan valt deze schade niet onder de WA-verzekering van de lesauto. Voor de wet ben jij namelijk geen gewone inzittende maar de juridische bestuurder. Met een SVI-verzekering wordt deze schade wel vergoed.

Meer weten over het afsluiten van een SVI?

Kortom of je nu een ZZP’er of werkgever bent. Het is altijd verstandig om jouw bedrijfswagen(s) aanvullend te verzekeren met een schadeverzekering inzittenden. De adviseurs van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV adviseren je graag over de juiste SVI. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.