GetCover Bedrijfsverzekeringen BV

5 Tips om veilig met jouw bestelauto op pad te gaan.

5 Tips om veilig met jouw bestelauto op pad te gaan.

Als professional ben je waarschijnlijk dagelijks met jouw bestelauto op de weg. Daarbij is veiligheid natuurlijk heel belangrijk. Immers een ongeluk zit spreekwoordelijk in een klein hoekje en is iets waar niemand op zit te wachten.
Natuurlijk begint dat met een uitgeruste en alerte chauffeur maar ook de aandacht voor de belading is hierbij belangrijk. Met de volgende tips over de belading van jouw bestelauto willen wij je graag adviseren.


Tip 1 Zet de lading zoveel mogelijk vast.


De belangrijkste tip is het vastzetten van de belading in jouw bus. Zo voorkom je dat deze heen en weer schuiven en daardoor beschadigd raken of jouw bestelauto beschadigen. De meeste bestelauto’s hebben bevestigingspunten op de laadvloer waarmee je lading kan vastzetten. Gebruik deze zoveel mogelijk voor het verankeren van de lading

Tip 2 Zorg voor een goede gewichtsverdeling van de lading

Een, zware, lading die niet goed verdeeld is in de laadruimte heeft een negatieve invloed op de rij eigenschappen van jouw bestelauto. Let daarom altijd op de verdeling van de lading. Zet zware lading onderaan en zoveel mogelijk in het midden van de laadruimte. Ook hierbij is het belangrijk om de lading goed vast te zetten zodat deze tijdens het rijden niet kan verschuiven.

Tip 3 Kies voor een passende inrichting van jouw bestelauto

Gebruik je jouw bus voor het vervoeren van gereedschappen en materialen? Kies dan voor een inrichting waarmee de meeste van jouw gereedschappen veilig opgeborgen zijn zodat deze niet rondslingeren in de laadruimte. Er zijn bedrijven die de gespecialiseerd in het bouwen van inrichtingen in bestelauto’s. Deze kunnen voor jou een inrichting maken die helemaal is afgestemd op jouw wensen. Zodat al jouw spullen een vaste plek krijgen in jouw bus.

Tip 4 Houd altijd rekening met het gewicht van jouw lading

Een bestelauto die maximaal beladen is, krijgt hiermee andere rijeigenschappen. Zo zal door het gewicht de remweg toenemen en ook het accelaratievermogen neemt hierdoor af. Hou dan ook altijd rekening met de belading. Voorkom dat je hard moet remmen door op tijd te anticiperen op het overige verkeer en neem bochten en verkeersdrempels in rustiger tempo.

Tip 5 Kies voor een passende verzekering


Is jouw bestelauto altijd beladen met jouw gereedschappen en materialen? Kies dan voor een aanvullende eigen vervoer verzekering. Met deze verzekering zijn jouw spullen verzekerd in geval van diefstal of beschadiging als gevolg van een aanrijding.
Gebruik jij jouw bus voor het vervoer van spullen in opdracht van derden? Kies dan voor een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Wordt jij namelijk aansprakelijk gesteld voor schade aan de lading van de opdrachtgever, dan ben jij hiervoor verzekerd.

Meer weten?

We hopen dat jij met de tips veel veilige kilometers kan maken met jouw bestelauto. Wil je meer weten over het verzekeren van jouw bestelauto. Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag over de meest geschikte verzekering voor jouw bestelbus.