Krediet verzekeren

Krediet verzekeren

Krediet verzekeren kun je nu ook bij GetCover Bedrijfsverzekeringen BV.  Lever jij goederen of diensten op factuur en jouw afnemers zijn ondernemingen? Dan biedt deze verzekering de zekerheid dat je voldoende financiële middelen houdt. Door een kredietverzekering af te sluiten, is jouw bedrijf namelijk gedekt tegen schade die ontstaat als jouw klanten hun facturen niet kunnen betalen.

 

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Wij zien op dit moment dat er behoefte is bij onze klanten aan extra mogelijkheden voor kredietverzekeringen. Door de afgelopen coronacrisis is het belang van een kredietverzekering helaas harder nodig dan ooit.

Veel bedrijven staan er momenteel financieel niet goed voor. Een grote zorg bij veel ondernemers is dat ze te maken krijgen met faillissementen van afnemers en zij vervolgens blijven zitten met onbetaalde facturen. Bij een kredietverzekering ontvang je een vergoeding van de financiële schade in het geval jouw klant niet betaalt. Zo hou jij voldoende liquiditeit in jouw bedrijf die je vervolgens kunt gebruiken om te investeren, te groeien en maar ook om jouw eigen rekeningen te betalen.

 

Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering?

Met een kredietverzekering van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV is jouw onderneming om de volgende redenen extra beschermd tegen financiële risico's:

  • Je hebt meer inzicht in de kredietwaardigheid van jouw zakelijke afnemers. Eventueel kun je hierdoor de betalingscondities al vooraf aanpassen.
  • Je bent ook verzekerd voor het incassoproces op openstaande facturen van jouw klanten.
  • Je ontvangt een uitkering van de geleden schade in het geval jouw zakelijke afnemers hun facturen niet meer kunnen betalen.

Kortom, door het krediet te verzekeren hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over jouw cashflow. Bij wanbetaling van jouw klanten wordt het incassotraject voor jou geregeld en krijg je een uitkering van de geleden schade. Hierdoor heb je altijd voldoende financiële middelen om zelf wel aan jouw betalingsverplichtingen te blijven voldoen.

 

Een adviesgesprek aanvragen

Wil je meer weten over onze kredietverzekering of heb je vragen als "Wat kost een kredietverzekering"? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan. Onze Risk Managers helpen je graag bij het in kaart brengen van jouw bedrijfsrisico's en de bijbehorende mogelijkheden van een kredietverzekering.