Getcover lesautoverzekering

GetCover lesautoverzekering

Waarom kiezen voor een GetCover lesautoverzekering? Bij GetCover Bedrijfsverzekeringen BV weten we dat jouw lesauto belangrijk is voor jouw rijschool! Het is namelijk niet alleen het rijdende visitekaartje, maar jij hebt de lesauto natuurlijk ook nodig voor jouw inkomen.

Daarom wil jij deze natuurlijk zo goed en zo voordelig mogelijk verzekerd hebben.

 

Een verzekering voor lesauto afsluiten bij GetCover Bedrijfsverzekeringen BV?

GetCover Bedrijfsverzekeringen BV is de specialist in het verzekeren van bedrijfswagens waaronder ook lesauto’s. Op basis van jouw offerteaanvraag gaan onze Risk Managers graag voor jou aan de slag voor het vinden van de best passende verzekering voor jouw lesauto. Zo weet jij zeker dat jouw auto goed verzekerd is en kun jij jouw leerlingen met een gerust hart lesgeven op de openbare weg.

 

Een lesauto is geen gewone auto.

Een auto die gebruikt wordt als lesauto wordt niet gezien als een gewone auto. Niet alleen omdat de auto is voorzien van extra spiegels en bedieningspedalen voor de instructeur. Maar ook omdat een lesauto twee bestuurders heeft volgens de Nederlandse wetgeving. Hierdoor mag een lesauto niet verzekerd zijn als privéauto, maar moet jij deze zakelijk verzekeren. Bovendien moet op de polis vermeld staan dat het voertuig als lesauto gebruikt wordt.

 

Is er een verplichte verzekering voor lesauto's?

Net als ieder ander voertuig moeten lesauto verplicht WA verzekerd zijn. Echter het risico op een ongeluk of schade aan jouw lesauto is bij het lesgeven altijd aanwezig. Daarom adviseren wij om jouw auto minimaal WA beperkt casco te verzekeren. De lesauto is namelijk jouw bron van inkomsten. Dus wil jij dat eventuele schade goed en vlot gerepareerd wordt en jij jouw auto weer snel kunt gebruiken.
Indien jouw auto ook gebruikt wordt bij rijexamens, dan adviseert het CBR zelfs om jouw lesauto Allrisk te verzekeren.

 

Geadviseerde extra verzekeringen.

Naast de verplichte autoverzekering is het raadzaam om een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) en een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.
De eerste verzekering dekt schade aan alle inzittenden van een lesauto. Dus niet alleen de aanwezige leerlingen en de examinator maar ook jijzelf. Veroorzaakt een leerling een ongeval waarbij jij als instructeur letselschade oploopt, dan dekt jouw autoverzekering deze niet. De wet ziet jou namelijk als juridische bestuurder en deze is niet verzekerd op jouw WA-autopolis. Hierdoor kan jouw persoonlijke schade een flinke kostenpost worden. Met het afsluiten van een SVI zijn alle inzittenden wel gedekt bij (letsel)schade.

Met een extra rechtsbijstandverzekering ben jij bovendien verzekerd tegen de kosten van juridische hulp in geval van schade. Jij bent, als juridische bestuurder, namelijk aansprakelijk voor schade die jouw leerlingen kunnen veroorzaken. Mocht een schadegeval uitmonden in een juridisch “gevecht” over de aansprakelijkheid, dan heb jij recht op juridische hulp.

 

Schade aan een lesauto opgelopen?

Mocht het toch voorkomen dat jouw lesauto schade oploopt, meld dit dan gelijk via mail of WhatsApp. Onze schade-experts gaan er vervolgens voor zorgen dat deze schade zo snel mogelijk geregeld wordt, en jij weer spoedig kunt beschikken over jouw lesauto. Stuur voor een spoedige afhandeling wel zo snel als mogelijk het volledig ingevulde en getekende schadeformulier naar ons op. Wij werken samen met een schadekantoor voor het afhandelen van verhaalbare schade.

 

Meer weten over lesauto verzekeren?

Heb je nog vragen over de Getcover lesautoverzekering, neem dan contact op met onze Risk Managers. Wil je weten wat de premie is voor jouw auto, vul dan ons offerteformulier in. Aan de hand van jouw gegevens krijg jij van ons een voorstel voor een lesautoverzekering.